Acne behandling med IPL

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus ( intense pulsed light), vilket innebär att ljuset kommer i små pulsar. Huden hinner att kylas ner mellan varje liten puls, vilket gör att ljuset bli mer skonsamt mot huden än t.ex Laser. Laser har en fixerad  våglängd men IPL avger polykromatiskt bredspektrat ljus av våglängder med ca 530nm-12nm. Man använder ett filter som filtrerar bort de våglängder man inte vill ha, och man får ett ljus som kan vara exempelvis rött- hårborttagning, gult-hudförbättring eller blått akne. Ljuset söker sig till ett målorgan, såsom melanin när det gäller rött ljus och hårborttagning. När ljuset absorberas av målorganet (t.ex hårrötter) bildas det värme som förstör cellerna och man får en selektiv förstörelse av målorganet. Eftersom IPL avger ett brett spektrum av ljus erbjuder tekniken möjlighet till en mångfald av behandlingar. Genom rätt filtering, rätt pulsteknink och med tillräcklig energi tar ljuset effektivt bort oönskad hårväxt, behandlar ytliga blod kärl, solskadadhud, pigmenteringar, ålderfläckar, fina linjer, rocasea och acne.

Finns det personer som inte kan behandlas?
Riktigt mörk hud går inte att behandla då den mörka huden absorberar energin eftersom den innehåller mycket pigment. Vi kan behandla hud typ så mörk som sydeuropeisk hud (olivfärgad hud).Mörkare hud än så kan öka risken för brännskada. Detta gäller även solbrända personer och personer som använder solarium eller brun-utan-sol produkter. Man tar alltid hänsyn till mediciner, sjukdomar och specifika hudtillstånd. Personer som intar vitamin-A preparat såsom Roaccutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör likaså avstå från behandlingen. Gravida bör vänta med behandlingen till dess att graviditet och amningsperiod är över.

Vilka är kontraindikationerna till behandlingen?
.Tidigare hudtumör (melanom, skivepitelcancer och basaliom)
.Diabetes typ1 och typ 2

Vad är Acne?

Acne är en mycket vanligt hudåkomma som drabbar väldigt många tidigt i puberteten.Det beror på en inflammation i talgkörtlarna som omger håret i ansiktet och på överkroppen. En IPL behandling tar bort dessa bakterier och förhindrar infektion genom att sända ett starkt blått ljus ner till dermis. IPL är passande för behandling av Acne Vulgaris (aktiv acne). Värmen som huden utsätts för är väl kontrollerad och doserad, den har en positiv effekt på sebumet. Det blir mer flytande. Även hornlagret blir mer elastiskt. På grund av detta finns det mindre riskerar för nya infektioner. Behandlingen kan också förbättra fina acne ärr och rodnader efter acne ärr samt reducera grova porer.

Svårighets graden av acne tilltar och når ett maximum i 17-19 års ålder, för att sedan avta hos de flesta och försvinna helt omkring 20-25 årsåldern. Vissa känsliga personer kan dock ha sina acneproblem ända upp i 40 –årsåldern eller längre och andra kan få acneproblem sent i livet, så kallad acne tarda eller vuxenacne. Acne är ofta vanligare bland pojkar än flickor. Hos pojkar är det ofta mycket mer besvärligt, och det tar längre tid att läka det fullständigt.

.Behandlingen är ca 3-4 gånger med ca 3 veckor mellanrum.
.Man ska inte sola 4 veckor före och 4 veckor efter behandling.

Pris:
Enstaka strån/ puls 150  kr
Pannan:      500  kr x 3 behadlingar.   1200  kr Boka tid
Överläpp:    300  kr x 3 behandlingar.  750   kr
Kinder:        500  kr x 3 behandlingar   1200 krBoka tid
Hakan:        400  kr x 3 behandlingar  1000  kr
Näsan:        300  kr x 3 behandlingar   750   krBoka tid
Hals:           500  kr x 3 behandlingar   1200 kr
Nacke:        500  kr x 3 behandlingbar  1200 kr
Ansikte :     1000 kr x 3 behandlingar   2500 kr


 

rqwer

×
×
×
×
×
×
×