Behandling av Pigmentfläckar
med
- IPL 
- Prostrolane Blance-B 

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus ( intense pulsed light), vilket innebär att ljuset kommer i små pulsar. Huden hinner att kylas ner mellan varje liten puls, vilket gör att ljuset bli mer skonsamt mot huden än t.ex Laser. Laser har en fixerad  våglängd men IPL avger polykromatiskt bredspektrat ljus av våglängder med ca 530nm-12nm. Man använder ett filter som filtrerar bort de våglängder man inte vill ha, och man får ett ljus som kan vara exempelvis rött- hårborttagning, gult-hudförbättring eller blått akne. Ljuset söker sig till ett målorgan, såsom melanin när det gäller rött ljus och hårborttagning. När ljuset absorberas av målorganet (t.ex hårrötter) bildas det värme som förstör cellerna och man får en selektiv förstörelse av målorganet.

Eftersom IPL avger ett brett spektrum av ljus erbjuder tekniken möjlighet till en mångfald av behandlingar. Genom rätt filtering, rätt pulsteknink och med tillräcklig energi tar ljuset effektivt bort oönskad hårväxt, behandlar ytliga blod kärl, solskadadhud, pigmenteringar, ålderfläckar, fina linjer, rocasea och acne.

Finns det personer som inte kan behandlas?
Riktigt mörk hud går inte att behandla då den mörka huden absorberar energin eftersom den innehåller mycket pigment. Vi kan behandla hudtyp så mörk som syderupeisk hud (olivfärgad hud).Mörkare hud än så kan öka risken för brännskada.Detta gäller även solbrända personer och personer som använder solarium eller brun-utan-sol produkter. Man tar alltid hänsyn till madiciner, sjukdomar och specifika hudtillstånd.Personer som intar vitamin-A preparat såsom Roaccutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör likaså avstå från behandlingen. Gravida bör vänta med behandlingen till dess att graviditet och amningsperiod är över.

Vilka är kontraindikationerna till behandlingen?
Tidigare hudtumör (melanom, skivepitelcancer och basaliom)
Diabetes typ1 och typ 2

Pigmentfläckar
Idag är pigmenterad hud ett vanligt problem. Pigmentfläckar syns som bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan röra sig om en eller flera enskilda fläckar (Lentigo solaris) eller mer generellt utbredd fläckighet (melasma) som ger ett intryck av ojämn hud.

Vanligast är dessa pigmentfläckar uppstår på grund av för mycket sol i förhållande till vad huden tål. Det kan också bero på hormonförändringar som orsakats av graviditet, p-piller eller andra mediciner. Det förekommer även hos yngre och medel åders kvinnor utan att man kan fastställa att de har uppstått på grund av dessa faktorer. Många uppfattar dessa förändringar som ett ”fläckigt” utseende. I vilken utsträckning hudförändringarna uppkommer beror på vanor och ärftliga anlag.

.Behandlingen rekommenderas  ca 2-6 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum.

.Man ska inte sola 4 veckor före och 4 veckor efter behandling.

Pris:
Enstaka strån/ puls 150  kr
Pannan:      500  kr     x 3 behadlingar.   1200  kr
Överläpp:    300  kr    x 3 behandlingar.  750   kr
Kinder:        500  kr    x 3 behandlingar   1200 kr
Hakan:        400  kr    x 3 behandlingar  1000  kr
Näsan:        300  kr    x 3 behandlingar   750   kr
Hals:           500  kr    x 3 behandlingar   1200 kr
Nacke:        500  kr    x 3 behandlingbar  1200 kr
Ansikte :     1000 kr    x 3 behandlingar   2500 kr

 

                                                                                                                                                                                                             

 

              2ml Prostrolane Blance-B     Pris:  1499 kr  Boka tid

Relaterad bild

 

Prostrolane Blanc-B är en peptid blockerare med hyaluronsyra för toning, blekning av ansikte och hals, som startar de regenererande processerna i huden och stimulerar dess förnyelse.
- syftar till att bekämpa pigmentering och förhindra uppkomsten av nya fläckar. 
- penetrerar preparatet huden och fyller den med fukt, vilket är viktigt för både fet och torr hud.
-  reducerar syntesen av melanin (pigment), vilket resulterar i att mängden av färgintensiteten för pigmentfläckar reduceras.

Prostrolane Blanc-B är indicerat för djup implantation av huden för att ge ljus i ansiktet, halsen och händer.

 

 

rqwer

×
×
×
×
×
×
×