Permanent hårborttagning (IPL)

IPL står för Intensivt Pulserande Ljus ( intense pulsed light), vilket innebär att ljuset kommer i små pulsar. Huden hinner att kylas ner mellan varje liten puls, vilket gör att ljuset bli mer skonsamt mot huden än t.ex Laser. Laser har en fixerad våglängd men IPL avger polykromatiskt bredspektrat ljus av våglängder med ca 530nm-12nm. Man använder ett filter som filtrerar bort de våglängder man inte vill ha, och man får ett ljus som kan vara exempelvis rött- hårborttagning, gult-hudförbättring eller blått akne. Ljuset söker sig till ett målorgan, såsom melanin när det gäller rött ljus och hårborttagning. När ljuset absorberas av målorganet (t.ex hårrötter) bildas det värme som förstör cellerna och man får en selektiv förstörelse av målorganet.
Eftersom IPL avger ett brett spektrum av ljus erbjuder tekniken möjlighet till en mångfald av behandlingar. Genom rätt filtering, rätt pulsteknink och med tillräcklig energi tar ljuset effektivt bort oönskad hårväxt, behandlar ytliga blod kärl, solskadadhud, pigmenteringar, ålderfläckar, fina linjer, rocasea och acne.

Finns det personer som inte kan behandlas?
Riktigt mörk hud går inte att behandla då den mörka huden absorberar energin eftersom den innehåller mycket pigment. En viktig regel för hårborttagning med IPL, Laser, andra maskiner med samma funktion är att håret alltid måste vara mörkare än omgivande hud, är den inte det kommer huden istället för håret att absorbera ljuset viket kan leda till att huden bränns. Vi kan behandla hud typ så mörk som sydeuropeiske hud (olivfärgad hud).Mörkare hud än så kan öka risken för brännskada. Detta gäller även solbrända personer och personer som använder solarium eller brun-utan-sol produkter. Man tar alltid hänsyn till mediciner, sjukdomar och specifika hudtillstånd. Personer som intar vitamin-A preparat såsom Roaccutan eller fotosensibiliserande antibiotika bör likaså avstå från behandlingen. Gravida bör vänta med behandlingen till dess att graviditet och amningsperiod är över.

Vilka är kontraindikationerna till behandlingen?
.Tidigare hudtumör (melanom, skivepitelcancer och basaliom)
.Diabetes typ1 och typ 2

Kan alla hårfärger behandlas?
Ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare och bättre resultat. Behandlingen är även effektivare på tjock hår ( terminal) än på tunt hår (vellus).Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på gråa och vita (väldigt ljusa hårstrån ). Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. Behandlingen har sämre effekt på väldigt tunna, fjuniga hår(vellushår)som man ofta har i ansiktet.

Man sänder infrarött ljus till hårsäcken, det oskaldiga ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i håret och omvandlas till värme. Förutsättningen till detta är hårstrået är mörkt, vid 70 graders värme så förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln, därefter bildas inte nya hårsäckar.


Man ska inte sola 4 veckor före och 4 veckor efter behandling.

Priser:    Oftas behövs 2-8 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för att nå ett bra resultat

Överläpp
hakan
Hals
Hakan och hals
Kinder
Ögonbryn + mellan ögonbryn
Hela Ansikte
Ansikte + hals
Nacke
Axlar
Armhållor
Hela armen
Helaarmen + armhållor
Bröst
Mage
Bröst + mage
Rygg
Brasiliansk + bikinilinje
Sättet + mellan
Halva ben 
Halva ben + bikini linje
Hela ben

 

300 kr
350 kr
500 kr
600 kr
600 kr
500 kr
1000 kr
1400 kr
600 kr
700 kr
700 kr
1000 kr
1500 kr
600 kr
600 kr
1000 kr
1500 kr
1000 kr
1000 kr
1000 kr
1300 kr
1500 kr

   
 

rqwer

×
×
×
×
×
×
×