Vad är permanent makeup?

Permanent makeup / kosmetisk tatuering är ett implantat med sterila färger. Vid tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Vi på Adeleh Beauty Care använder oss utav naturliga, EU godkända, mineralbaserade pigment som är hypoallergiska och bryts ned av kroppen efter några år. Behandlingen är ytterst individuell och varar i ca 1,5 till 3 år beroende på hudtyp, ålder, livsstil och andra yttre faktorer.

Hur går en behandling till?

Alla behandlingar inleds med en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar och önskemål om färg och form.Direkt efter behandlingen är oftast färgen något starkare än vad det slutliga resultatet blir. En lindrande salva appliceras på det behandlade området. Ca 50% av färgen försvinner under läkningen. Man kan inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet eftersom man kan vara lite svullen, rödflammig. Det tar mellan 4-7 dagar innan en permanent make-up behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av sig själv. OBS!!! Du får inte pilla bort dem själv! Först efter 3 veckor ser man det färdiga resultatet. Läkningsprocessen kan göra att färgen fäster mer eller mindre på vissa ställen i huden och det innebär alltid minst ett eller i enstaka fall två återbesök för att korrigera färgen och formen.

Kosmetisk Tatuering Microblading Stråteknik

Denna metod utförs med ett handverktyg där tunna hårliknande strån tatueras in i huden och likanr ett naturtroget bryn. Tillsammans målar vi en brynform enligt ” gyllene snittet” där vi anpassar formen efter dina egna ansiktsmått. Allt för att uppnå ett så naturligt bryn som möjligt. Vi väljer sedan en färg som känns bra men som också passar din hudtyp samt underton – detta för att inte pigmentet sedan skall läka mot varken grått eller rött. Stråteknik lämpar sig inte för den som har väldigt få eller inga hårstrån, då rekommenderar vi puderbryn eller kombinerat strån med puderbryn. Stråteknik lämpar sig heller inte för den som har fet eller porig hy, mkt ytliga blodkärl eller akne. Har du en gammal tatuerig som du vill tatuera över rekommenderar vi dig att boka en konsultation hos oss först. Behandlingen tar ca 90 min inkl konsultation, bedövning samt utförande.

Pris
2000:-

Kosmetisk Tatuering Ögonbryn / Puderbryn

Varar i ca 1,5 – 3 år. Här tatuerar vi ett helt bryn – likt ett sminkat resultat. Denna metod tillämpas oftast när du har en gammal tatuering som du vill tatuera över eller när du har väldigt lite egna strån.

Pris
2000:-

Kosmetisk Tatuering Läppar

Vi tatuerar in en läppfärg enligt kundens önskemål och skapar en naturlig form. Man kan välja mellan en hel tatuering kontur plus fyllning samt en mer skuggad effekt även kallad läppglanseffekten.

Hela läppar
2000:-
Läpplinje
1500:-

Kosmetisk Tatuering Eyeliner

Med maskin tatuerar vi in en tunn linje längst franslinjen för en piggare look.

Över / Under
1500:-
över och under
2500:-
Mush, skönhetsmärke
500:-

Återbesök ingår i priset och måste bokas av kunden senast 4 veckor efter den första behandlingen. I annat fall debiteras du halva priset för en påfyllning.

Efteråt

Efter en Kosmetisk Tatuering ska du i ca 10 dagar applicera AD Kräm morgon & kväll samt undvika stark sol samt solarium, extrem kyla och hårda vindar. Inte bada i pool, bastu. Låt det tatuerade området läka i lugn och ro.

Vissa faktorer som påverkar läkningsprocessen

- Inte följa föreskrivna instruktioner
- Livsstil
- Ämnesomsättning
- Ditt allmänna hälsotillstånd
- Hudens ålder, elasticitet
- Hudens tillstånd, t.ex.: oljig/torr hud, hudens struktur och ärr
- Mediciner
- Ansiktsingrepp Solexponering och solarier
- Rökning
- Med andra ord, allt som påverkar din kropps största organ, huden!