Trådning

Trådning/Threading är en tusenårig gammal tradition från Persien. Det är en metod för att ta bort generande hårväxt hos både kvinnor och män. Det är en väl rekommenderad teknik, som kan göras på alla ställen där man har hår, vanligast är att man gör threading i ansiktet – t ex för formning av bryn, borttagning av fjun/hår på hakan, överläppen eller hela ansiktet. I Sverige populariteten ökar för var dag och fler visar intresse för denna urgamla metod.

Trådning i ansiktet tar inte bara bort fjun eller hårväxt utan stimulerar även blodcirkulationen i ansiktet. Det fungerar som en peeling och har en föryngrande effekt som gör att man får mindre rynkor. Dessutom så sitter make-up bättre och man får en bättre och jämnare solbränna. För att uppnå bästa resultat så använder man en ren, tunn, tvinnad bomullstråd. Tråden jag använder mig av är en speciell bomullstråd från Iran, ämnad för syftet. Man tvinnar tråden som sedan läggs på huden där håren ska avlägsnas. Den tvinnade delen dras sedan ihop så den rycker ut håren från roten. Man fortsätter på samma sätt tills dess att man uppnått önskad resultat. Smärtkänslan är otroligt individuell. Vissa upplever det som behagligt och så pass rogivande att de nästan somnar. Precis som med alla hårborttagningstekniker kan det i enstaka fall leda till hårsäcksinflammation.

Till skillnad från rakning som ger grövre hår, vaxning som rycker små kärl från huden och pincetten där enstaka hårstrån dras ut, kan tråden dra bort en hel rad, vilket resulterar i en jämnare linje. Håret dras från roten och efterlämnar en mjuk och len yta kvar, Resultatet är mer varaktigt än t.ex rakning/slipning och du slipper stubb då hårstrået växer ut mjukare och glesare än tidigare.

- Trådning är ett alternativ för de med känslig hy, eftersom det översta hudlagret inte skalas bort.
- Sätter igång blodcirkulationen och ger en peeling känsla vilket har positiv effekt på huden.
- Enligt många, en mindre smärtsam metod av hårborttagning.
- Med trådning kommer man åt område som inte är lätt att komma åt med vax
- Med tråd avlägsnas hela hårstrået från roten, utan att skada roten eller att stimulera återväxten.
- När man avlägsnar hår med tråd regelbundet, slutar stråna partiellt att växa och återväxten blir långsammare.
- Trådning är ett vänligare , mildare version av vaxning. Den färdiga produkten är också mindre irriterande och snyggare än hår vaxning

Vi rekommenderar starkt efter trådning:

1. Mask. Pris: 150kr

2. Diamantslipning för vissa hudtyper. Diamantslipning

Trådning av hela
ansiktet inklusive
ögonbryn plockning
200:-

Vaxning av näsa

100:-

I samband med trådning

1. Färgning av ögon bryn 50 kr (ord pris: 150kr)

2. Färgning av fransar 50 kr (ord pris: 150kr)

3. Underhaka 50 kr

4. Hals 100 kr