Pris

Tandblekning

Snabbt och enkelt

- Säkert och skonsamt mot emaljen
- 4-7 nyanser vitare tänder i 40 min
- Vita tänder ända från emaljen in till dentinet
- Håller i ett år
- Bara en behandling räcker
- Behandlingen görs med Plasma blå LED ljusVarför ska man välja tandblekning hos oss?

Eftersom tandblekning räknas som en kosmetisk behandling måste det därmed behandlas skonsamt.
Det finns flera olika metoder av tandblekning:
Laserblekning, Ultraljudsblekning, Plasmaljusblekning, Blekskena och Whitening strips. Alla ger ett bra resultat men har något varierande tillvägagångssätt. Alla metoder är inte lämpliga för alla sorters tänder.
- Ultraljudsblekning och plasmaljusblekning är metoder som är mest skonsamma för tänderna. Det är mycket mindre risk för ilningar. Den idag mest lovande metoden för tandblekning i kliniken är ultraljudsblekning som i jämförelse med plasmaljusblekning har en väsentligt kortare behandlingstid. Vi har valt Plasma blå LED ljus just för de få komplikationer som kan uppstå, vilket är säkrare för tänderna. Vår apparat har fått mycket bra marknads feedback. Blekningslampan importeras från Tyskland, Osmar med plasma lamppärlor, så dess enhet i blått ljus är så hög som 98% och energin är kontinuerligt stabil.
- Hembehandling med Blekskena är en metod som tar betydligt mer tid än de andra metoderna. Denna metod har även risk för tillfälliga ilningar i tänderna.
- Whitening strips med låg procentigt blekningsgel. Remsorna täcker endast vissa delar av de främre tänderna och de tar inte bort fläckarna mellan tänderna. Remsor ger ofta ett ojämnt och fläckigt resultat.
- Laserblekning:
Vid laserblekning används laser för att aktivera blekningsgel. Behandlingen är ofarlig men det är vanligt att man känner ilningar i tänderna. Ilningarna kan sitta i några dagar efter behandlingen. Vid tandbehandling med laser isoleras tandkött och tandhalsar med ett tättslutande plastmaterial och såväl patient som tandläkare behöver skyddsglasögon mot laserljuset. Alla är inte lämpliga kandidater för laserblekning. En viktig risk att beakta vid tandblekning med laser är att lasern värmer upp tanden och kan i vissa fall ge biverkningar i form av pulp retraktioner.

Orsaken för missfärgning:

Medicinering, kosthållning, åldrande, rökning, snus även sjukdomar.

Resultat efter tandblekning:

Det är svårt att förutspå vad du kommer få för resultat. Alla har olika färgskalor på sina tänder beroende på ens kost och hur missfärgade ens tänder var innan behandlingen men självklart kommer tandblekningspreparat att bleka dina tänder 4-7 nyanser ljusare. De missfärgningar som försvinner unders ens tandblekning kommer vara permanent borttagna. Men med tiden kommer man att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det kan ta beror återigen på ens matvanor och intag av kaffefat & tobak. Dem flesta kunderna väljer att genomgå en ny behandling efter 1 år.

Inför din tandblekning

- Tandblekning får inte utföras på personer under 18 år.
- Där är viktigt att du inom det senaste gjort en vanlig undersökning av dina tänder hos en tandläkare eller tandhygienist.
- Har du hål i tänderna och en del tandsten är det viktigt att lagas och tas bort inför din tandblekning.
- Det går bra att bleka tänderna med fyllningar och kronor men viktigt att känna till inför din tandblekning är att de inte kommer påverkas av vår tandblekningspreparat.
- Eftersom det är en kosmetisk behandling kan vi däremot inte se vilken typ av emalj du har eller om du har problem med dina tänder utan du måste ta ansvar för att dina tänder är i gott skick, att du inte har känsliga tandhalsar osv.
Undvik fluorskölj en vecka innan tandblekningen, men du kan borsta tänderna med vanlig tandkräm.

Hur går tandblekning till?

Att bleka tänderna är en kemisk process där vårt skonsamma tandblekningspreparat tränger in i emaljen och bryter ner de missfärgade och mörka så att tänderna framstår vitare.
1-Appliceras en flytande plastmassa kallad protector som skyddar tandköttet från att tandblekningspreparat skall trängas in längs med tandköttskanten.
2- Appliceras tandblekningsgel på tänderna med jämn fördelning.
3- Tandblekningsgel aktiveras av ett Plasma LED ljus som påskyndar processen.

Tandblekning skonsamt & säkert

Som kund är det ytterst viktigt att du är medveten om innehållet i tandbleknings preparatet så tandblekningen du utför inte är farlig. Alla våra preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Vi använder Plasma blå LED ljus med minimal värmeutveckling, detta skadar inte pulpan inne i tanden som annars är värmekänslig.
Plasma Ljuset är också helt fritt från skadliga våglängder och cancerframkallande UV-strålar.

Att tänka på efter tandblekningen:

Man ska undvika äta eller dricka i 2 timmar efter behandling. De närmaste 48 timmarna efter tandblekningen är det bra att undvika mat och drycker som innehåller färg och syra. Så som: Kaffe, te, läsk, rött vin, nikotin, ketchup, rödbetor, blåbär, soya, äpple och citrusfrukter.
Skölj munnen med vanligt vatten ett par gånger efter varje avslutad måltid för att få bort överflödigt färg och syra.Man ska därmed inte borsta tänderna efter mat och dryck eftersom man då riskerar att borsta in färg och syra i emaljen vilken leder till missfärgning

Priser

För dig som vill göra en touch up för att bättra på resultatet eller för dig som har mindre missfärgningar.
1 x 30 min tandblekning Ord. pris: 1500kr
Nu: 1000kr
Boka tid
För dig som vill se mer resultat passar denna behandlingen då två omgångar gel applicerar
2 x 20 min tandblekning Ord. pris: 2800kr
Nu: 1700kr
Boka tid
För dig som vill se mer resultat passar denna behandlingen då två omgångar gel applicerar
3 x 20 min tandblekning Ord. pris: 3500kr
Nu: 2300kr
Boka tid
Skillnaden är hur många gånger gel appliceras under behandlingen Ju mer omgångar gel och längre tid vitare tänder.